• home
 • video
 • pas verschenen

  In het spoor van Serge Pauwels: "Parijs-Nice was niet overdreven zwaar. En Robin is De Mol"

  Serge Pauwels is ook fan van De Mol.

  Serge Pauwels (Dimension Data) heeft enkele intense weken achter de rug, door de geboorte van zijn dochtertje en een lastige Parijs-Nice. Sporza volgt zijn avonturen een heel seizoen lang, op en naast de fiets.

  Over Parijs-Nice: "Niet helemaal geradbraakt"

  "Alsof we al in de derde Tour-week zaten, zo zagen de gezichten van mijn ploegmaten eruit voor de derde rit. De eerste dagen in Parijs-Nice waren echt erbarmelijk. Niet alleen door het weer, maar ook doordat er zo hard werd gekoerst."

  "Ik had al 4 weken geen wedstrijden meer gereden door de geboorte van mijn dochter. En dat heb ik gevoeld tijdens de eerste etappes. Maar helemaal geradbraakt ben ik niet. Parijs-Nice was een lastige koers, maar het was niet overdreven. Dat heeft vooral te maken met de tijdrit op dag 4. Een soort hersteldag. Je gaat wel vol tijdens die tijdrit, maar het is maar een inspanning van een halfuur."

  Hondje van Sbaragli komt Pauwels en co goeiedag zeggen in Parijs-Nice

  "Toen ik terugkeerde, was mijn dochtertje bijna dubbel zo oud"

  "Tijdens Parijs-Nice hield ik natuurlijk contact met het thuisfront. Twee weken voor de "Koers naar de Zon" werd ik papa van Marcelle. Toen ik terugkeerde, was ze bijna dubbel zo oud. Ze was bijna niet meer te herkennen."

  "Mijn vrouw stuurde wel geregeld foto's door van Marcelle. En op Skype kon ik ook een glimp opvangen van mijn dochtertjes. Niet te vergelijken met 40 jaar geleden. Toen moesten de rennersvrouwen bellen naar het hotel. Dat was naar één en hetzelfde nummer en vaak belden ze allemaal tegelijkertijd. Met lange wachtrijen tot gevolg. Gelukkig is dat veranderd."

  Over Brailsford: "De Engelse pers wil dat hij opstapt"

  Voor Parijs-Nice kwam Sky-baas Dave Brailsford in het oog van de storm na onthullingen over medische attesten en een mysterieus pakketje voor Wiggins. "Ik vind het jammer dat Brailsford zo hard geviseerd wordt", zegt Pauwels, die in 2010 en 2011 bij Sky reed.

  "Maar anderzijds vind ik Brailsfords uitleg over dat pakje ook wel een beetje raar. Het is natuurlijk moeilijk om vanaf afstand een oordeel te vellen. Er komt telkens een nieuw element bij in het verhaal, waardoor je op de duur niet meer weet wat de kern van de zaak is. Eén ding valt wel op: de Engelse pers wil dat Brailsford opstapt."

  Over De Mol: "Ik gok op Robin"

  Tussen de vele trainingstochten door kijkt Serge Pauwels af en toe ook tv. "Maar het mag niet te laat op de avond zijn. Maandag heb ik een aflevering van De Mol meegepikt. Maar mijn hoofdverdachte Sam ging eruit."

  "Als ik nu een Mol moet aanduiden, gok ik op Robin. Maar de programmamakers maken het zodanig moeilijk. En ik moet ook toegeven dat ik het programma vorig seizoen beter gevolgd heb dan dit jaar."

  Het programma van Pauwels de komende weken
  23-26 maartCoppi e Bartali
  3-8 aprilRonde van het Baskenland
  19 aprilWaalse Pijl
  23 aprilLuik-Bastenaken-Luik