• home
 • video
 • pas verschenen

  Golfer Detry: "Kaart behouden, veel leren en toernooi winnen"

  De 24-jarige Thomas Detry is de derde Belgische musketier in de professionele golfwereld. Hij wil in de voetsporen treden van Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters en liefst zo snel mogelijk. "De prestaties van Pieters zijn heel motiverend", zegt de jonge golfer.

  "Met drie Belgen is zeker een voordeel"

  Thomas Detry heeft de overgang naar de profs makkelijk verteerd. Hij haalde zijn kaart voor de European Tour en haalde meteen het podium op een toernooi in Zuid-Afrika.

  "Het is tof om zo veel erkenning te krijgen", zegt Detry. Detry krijgt veel steun van de andere Belgen, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts. "Met drie Belgen is zeker een voordeel, geen nadeel."

  "Het is top om met een vriend, Thomas, en met een idool, Nicolas, op de Tour te zijn. Nicolas was het al langer, maar door zijn recente prestaties is Thomas ook een idool geworden. Dat is heel motiverend." Pieters en Detry studeerden samen in de VS.

  "Kaart behouden, veel leren en toernooi winnen"

  Detry noemt zijn tijd aan de Universiteit van Illinois cruciaal in zijn ontwikkeling. "Die periode was heel belangrijk. Als je studeren en golf wilt combineren, dan zit je het beste in de VS. De infrastructuur, de banen, de wedstrijden en de coaches zijn er top."

  Pieters en Detry hebben een duidelijk doel voor ogen: de nummer 1 van de wereld worden. "Misschien is dat die Amerikaanse mentaliteit: de beste zijn in wat je doet."

  Waar wil Detry over een jaar staan? "Ik wil mijn kaart behouden, veel leren en een toernooi winnen. Dat zijn mijn drie doelen voor de komende maanden."

  Wie van de drie (Belgen)?

  "Ontzettend mooie en efficiënte swing"

  Vincent Borremans is al jarenlang de manager van Colsaerts, maar nu ook van Detry. "Dit hadden we niet verwacht, we hadden een plan opgemaakt voor twee jaar", zegt Borremans.

  "Hij heeft een ontzettend mooie swing die heel efficiënt is. Hij is heel regelmatig. Thomas zou graag nog beter worden met zijn drive. Zijn coach Michel Vanmeerbeek zal daarvoor zorgen."

  Detry zal nu enkele weken aan die drive kunnen werken. Na een drukke periode vol toernooien last de jonge Belg een rustperiode in. Hij gaat ook samen met Thomas Pieters zijn oude universiteit bezoeken.