• home
 • video
 • pas verschenen

  Eric Van Meir wordt dan toch ontslagen door Lierse

  Eric Van Meir moet nog maar eens wijken bij Lierse.

  Eric Van Meir (49) is niet langer trainer van 1B-club Lierse. Dat meldt de club nu zelf op haar website. "De club is zich bewust van zijn verdiensten voor Lierse. We hebben hem nog een job als T2 aangeboden, maar hij heeft geweigerd." Assistent-trainer Chris Janssens neemt voorlopig over.

  Het ontslag van Eric Van Meir hing al enkele dagen in de lucht in Lier. De trainer liet gisteren zelf nog weten dat voorzitter Maged Samy inderdaad op zoek was naar een nieuwe T1 (zie Lees ook). Die heeft hij voorlopig nog niet gevonden maar Van Meir werd toch al aan de kant geschoven.

  De reden van het ontslag is het niet behalen van de gewenste promotie naar 1A. Lierse sprokkelde dan wel de meeste punten in het algemene klassement, maar mocht uiteindelijk de finale voor promotie niet spelen.

  "We kenden vooraf de competitieformule van 1B, maar het lukte niet om periodekampioen te worden. De ploeg kon niet pieken en daar heeft de coach zeker zijn verantwoordelijkheid in", klinkt het in Lier.

  "Van Meir wist dat er aan de job als hoofdtrainer risico's verbonden waren. Daarom hadden we hem voor dit seizoen eigenlijk de job van T2 aangeboden. Omdat dat een samenwerking op langere termijn makkelijker zou maken, maar hij overtuigde de club ervan om hem als T1 in dienst te nemen."

  Nu komt er een einde aan de samenwerking. "De club is zich bewust van zijn verdiensten voor de club, als speler en als trainer. Maar de club heeft een andere trainer nodig om een stap hogerop te zetten. Lierse heeft Van Meir wel opnieuw een job aangeboden als T2, maar die heeft hij geweigerd. Een keuze die de club moet aanvaarden."

  Tot er een nieuwe hoofdcoach wordt gevonden, neemt assistent-trainer Chris Janssens over.