• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Ik kies Lerager", Dury: "Doe mij maar Musona"

  0 / 0
  KV Oostende en Zulte Waregem nemen het zaterdag tegen elkaar op in de bekerfinale. Sporza haalde Yves Vanderhaeghe en Francky Dury, respectievelijk de coaches van KV Oostende en Zulte Waregem, voor de camera.

  Welke speler van de andere ploeg zou je wel willen opstellen?

  Yves Vanderhaeghe: "Dan kies ik voor Lerager, een speler die altijd juist op de limiet speelt en de boel aanjaagt. Hij is scherp, een winnaar. Dat zie ik wel graag."

  Francky Dury: "Ik vind Musona heel sterk. Hij kan op veel posities spelen, kan voor verrassingen zorgen en heeft ook scorend vermogen."

  Vanderhaeghe: "Prijs pakken in België is heel moeilijk"

  Francky Dury: "Of de bekerwinst in 2006 het mooiste moment was uit mijn carrière? Dat weet ik niet. Ik denk dat het mooiste moment zich eerder situeert toen we die heel goede campagne in Play-off I gespeeld hebben. Toen hebben we vele matchen na elkaar op een heel hoog niveau gespeeld. Dat vond ik sterker."

  Yves Vanderhaeghe: "Voor mij zou de beker winnen wel een bekroning zijn. Als trainer ben je toch op zoek naar momenten waarop je kunt zien dat je goed bezig bent. Het gaat om winnen en voor een club als Oostende is dat niet evident. Een prijs pakken als trainer van een Belgische club is heel moeilijk."

  Dury: "Timing van finale is compleet verkeerd"

  Francky Dury: "Ik denk dat de sfeer zaterdag fantastisch zal zijn, al is dat altijd een beetje afwachten. Ik hoop dat de weersomstandigheden zullen meevallen. Een bekerfinale in maart om 20.45u 's avonds: ik vind die timing compleet verkeerd."

  "Het is spijtig dat er niet genoeg over nagedacht wordt. Als de finale na het seizoen gespeeld wordt, in de namiddag, dan is het volksfeest nog groter."

  Vanderhaeghe: "We zijn elkaar waard"

  Yves Vanderhaeghe: "Zaterdag is voor ons dé kans om een prijs te pakken. Het is een heel mooie affiche. In de competitie staan we toch ook mooi op de derde en de vierde plaats. We zijn elkaar waard. Ik heb nog geen beker op mijn palmares, dus ik ben ambitieus."

  Dury: "Dagen ongelukkig na verloren finale"

  Yves Vanderhaeghe: "In de bekerfinale kun je je rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal. Dan is je seizoen natuurlijk al fantastisch geslaagd. Maar ook in die tien topmatchen in Play-off I is er nog veel eer te behalen. Voor beide ploegen is Play-off I een ambitie. De bekerfinale is een extraatje."

  Francky Dury: "Ik heb één bekerfinale gewonnen en één verloren. Na zo'n verloren finale ben je dagen ongelukkig, op zoek naar oorzaken. We hebben nu met de beker en met Play-off I twee kansen op Europees voetbal. Die moeten we ten volle grijpen."