• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportief directeur Moeskroen: "De 6 op 6 was helemaal verdiend"

  Sportief directeur Yuri Selak.

  Yuri Selak, een van de sterke mannen bij Moeskroen, was te gast bij La Tribune, de voetbaltalkshow van de RTBF. "De redding is een mirakel. Hoe de toekomst van deze club er nu uitziet? Ik houd me enkel bezig met het sportieve luik."

  "De redding van Moeskroen is een mirakel", vertelde een opgeluchte Selak. "Ik heb net als iedereen getwijfeld na de nederlaag tegen Waasland-Beveren. Maar we wisten dat er nog iets mogelijk was in die twee laatste wedstrijden. Want, in tegenstelling tot Westerlo, hadden onze tegenstanders niets meer te winnen of te verliezen."

  "De gelijkmaker van Zulte Waregem tegen Westerlo op de voorlaatste speeldag in de 92e minuut was een kantelmoment. Dat was toen een boost voor ons en een grote opdoffer voor Westerlo. Maar uiteindelijk zijn het de spelers die alle lof verdienen.

  "Ze hebben goed gespeeld. De zes op zes in onze twee laatste wedstrijden was verdiend. En Westerlo heeft zelf zijn job niet gedaan."

  "Ook de coach heeft een groot aandeel in het behoud. Het was mijn beslissing om De Boeck weg te sturen en Rednic te halen. Voor een coach met zijn palmares was het niet vanzelfsprekend om naar Moeskroen te komen op 12 matchen van het einde, maar hij wou graag weer in België aan de slag. Hij heeft het simpel aangepakt en iedereen weer wakker geschud."

  "De licentieproblemen? Daar kan ik me niet mee bezighouden"

  Moeskroen weet zich dus weer op de valreep te handhaven in 1A, maar hoe ziet het financiële plaatje eruit? "De geldschieters zijn niet elke dag op de club, maar dat is geen probleem."

  "Gelukkig waren ze er twee jaar geleden wel want anders zou Moeskroen geen profclub meer zijn. Ik vermoed wel dat ze dachten dat het makkelijker zou zijn om een club te leiden."

  "Chinese overnemers? Ik ben niet op de hoogte van een eventuele nieuwe overname. Ik houd me bezig met het sportieve luik. Het behoud is binnen, dat was al moeilijk genoeg."

  "Wat onze licentie betreft, we hebben een voorzitter en een algemeen directeur die zich daar mee bezighouden. Als ik dat ook nog moet doen, word ik gek."