Ga naar de inhoud

meest recent

Spelers van 2 rivaliserende rugbyclubs zijn woest: "Fusioneren met de vijand is walgelijk"

 di 14 maart 2017 19:44
De spelers van Stade Français zijn in staking gegaan.
De Parijse rugbyteams Racing 92 en Stade Français hebben plannen om te fusioneren. Dik tegen de zin van de spelers. "Samenwonen met de buren die je haat, is onmogelijk", reageert één van de betrokken spelers.

Landskampioenen uit Parijs

Racing 92 en Stade Français zijn twee teams uit Parijs, en ook de laatste twee landskampioenen in de Franse rugbywereld. Maar dit seizoen spelen ze niet mee voor de knikkers.

"Er zijn plannen om te fusioneren", meldden beide teams maandag op hun website. "Op die manier zouden we een nieuwe, sterke club creëren. Met een groter supporterslegioen in Parijs dan ooit tevoren."

"Door fusieplannen heerst er totale chaos"

Maar die plannen zijn bij veel spelers en supporters in het verkeerde keelgat geschoten. "Het is alsof ze je plots komen zeggen dat je zal moeten samenleven met de buren die je haat", reageert Djibril Camara van Stade Français.

"De manier waarop is walgelijk. Deze plannen zijn gemaakt zonder de spelers en fans te raadplegen. Het is totale chaos", zegt Tchale-Watchou, hoofd van de Franse spelersunie.

De spelers van Stade Français staken zolang de fusieplannen overeind blijven. Wordt vervolgd...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.