• home
 • video
 • pas verschenen

  Sebbe De Buck: "Toch rot om net naast het podium te vallen"

  Sebbe De Buck in actie op het WK in Sierra Nevada.

  Snowboarder Sebbe De Buck werd zaterdag vierde op het WK slopestyle in Sierra Nevada. Door een goede laatste run van Seppe Smits, die wereldkampioen werd, viel hij net naast het podium. "Het moet allemaal meezitten voor het podium", zei De Buck.

  "Door schoonheidsfoutjes viel ik net naast het podium"

  Sebbe De Buck was toch ontgoocheld met zijn vierde plaats op het WK: "Het is een rot gevoel om net naast het podium te vallen", vertelde De Buck aan Sporza.

  "Ik ben teleurgesteld, want ik had mijn run wel geland. Door enkele schoonheidsfoutjes kreeg ik net niet genoeg punten om op het podium te staan."

  "Toch vind ik een vierde plaats op het WK zeker niet slecht. Ik denk dat ik het podium aankan, maar dan moeten die schoonheidsfoutjes eruit."

  "Donderdag krijg ik een nieuwe kans op de big air. Het is wel nog afwachten of ik dan het podium kan halen, want ze moeten de schans nog bouwen. Als je de big air ziet, kan je pas bepalen welke tricks je gaat doen."

  "Ik denk dat Seppe en ik heel dicht bij elkaar liggen"

  Seppe Smits werd zaterdag wereldkampioen op de slopestyle. "Seppe is een perfectionist en daarom werd hij wereldkampioen. De schoonheidsfoutjes die mij het podium kostten, maakte hij niet."

  "Ik denk dat Seppe en ik wel dicht bij elkaar liggen. Ik heb de tricks om op het podium te komen, maar het moet gewoon eens allemaal meezitten."

  "Beginnen met finaleplaats op de Spelen, dan zien we wel"

  In 2018 vinden de Olympische Winterspelen plaats in Pyeongchang. "Iedereen piekt naar de Spelen, daarom is het zo moeilijk om in te schatten wat er mogelijk is. Ik mik wel hoger op de slopestyle dan op de big air", aldus De Buck.

  "Ik zal eerst proberen de finale te halen en dan kan je alles op alles zetten. Dan kan het heel goed gaan, maar ook heel slecht. Dat ik erbij zal zijn is wel al zeker. Hopelijk blijf ik blessurevrij."