• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Willems: "Roeselare is absoluut kansloos tegen Kazan, de beste ploeg ter wereld"

  Het onklopbare Zenit Kazan. Of toch niet?

  Roeselare ontvangt in de Final 12 van de Champions League volleybal vanavond Zenit Kazan, de winnaar van de voorbije twee edities. "Het wordt ondoenbaar", ziet commentator Marc Willems het somber in. "Eén set winnen zou al een gigantisch succes zijn."

  "Het was al een stunt dat Roeselare zich in zijn groep wist te plaatsen voor de Final 12 van de Champions League, maar nu ook nog Zenit Kazan uitschakelen, dat is echt ondoenbaar."

  "Tegen alle andere ploegen had Roeselare nog een kleine kans gehad, maar tegen Kazan heeft het echt 0%. Het is volleybal van een ander niveau."

  "Vital Heynen, die met Friedrichshafen als enige een set kon winnen tegen Kazan in de poules, noemt ze Barcelona én Real Madrid samen. Het is veruit de beste ploeg van Europa en dus van de wereld."

  Zenit Kazan kan dankzij sponsor Gazprom genieten van een schijnbaar onuitputtelijke schatkist. "Met één speler van Kazan, en dan nog niet eens de beste, betaal je de hele ploeg van Roeselare."

  "Het zijn stuk voor stuk absolute topspelers, met ook nog eens een topcoach aan het hoofd. Eén set winnen tegen dit Kazan zou voor Roeselare al een gigantisch succes zijn."

  "Deze match komt eigenlijk slecht uit voor Roeselare"

  Voor de spelers van Roeselare wordt het vanavond uiteraard genieten tegen Zenit Kazan en vooral ook veel leren. "Maar dit leergeld zal niet opwegen tegen het nadeel dat Roeselare zal ondervinden in de competitie."

  "Roeselare is nog volop aan het knokken om een plaatsje te veroveren in de titelplay-offs. In deze cruciale fase kan het een lastige verplaatsing naar Kazan wel missen als kiespijn."