• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman die vriendin vermoordde tekent voor "meest gehate club van Brazilië"

  Bruno was voor zijn straf een van de topkeepers in Brazilië.

  Na 7 jaar in de gevangenis voor de moord op zijn vriendin is Bruno Fernandes sinds kort weer op vrije voeten. Dankzij Boa Esporte hoefde hij ook niet lang uit te kijken naar een nieuwe club. Onder massale belangstelling werd de 32-jarige doelman voorgesteld.

  Bruno Fernandes de Souza kreeg een gevangenisstraf van 22 jaar, omdat hij samen met enkele handlangers zijn (ex-)vriendin ontvoerde, om het leven bracht en aan de honden voerde. Maar na een derde van zijn straf uitgezeten te hebben, werd Bruno eind februari vrijgelaten.

  Tweedeklasser Boa Esporte bood Bruno, die met Flamengo aan de top van het Braziliaanse voetbal stond, prompt een contract aan. Een controversiële beslissing, want na de bekendmaking van de transfer stapten bijna alle sponsors op. Het leverde Boa Esporte ook de bedenkelijke titel "meest gehate club in Brazilië" op.

  "Ik ben gelukkig dat ik deze nieuwe kans krijg", zei Bruno op een persconferentie die live op tv werd uitgezonden. "Ik heb mij jarenlang kunnen voorbereiden op mijn comeback. De mensen draaien hun rug naar mij door wat er gebeurd is, maar Boa Esporte heeft zijn deuren voor mij geopend. God opent deuren voor ons."