• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse over contract Lukaku: "Hij is rijp voor een topclub"

  Romelu Lukaku scoorde al 19 competitiedoelpunten.

  Volgens zijn manager was het al in kannen en kruiken, maar Romelu Lukaku vertelde dit weekend dat hij geen nieuw contract zou tekenen bij Everton. Volgens Marc Degryse heeft de Rode Duivel gelijk. "Everton zal nooit meedoen voor de prijzen."

  Het moment van Marc Degryse in Extra Time was een bizar interview met Romelu Lukaku. Na de wedstrijd tegen West Brom beantwoordde hij de vragen van Play Sports over een contractverlenging bij Everton maar met een woord: "neen".

  "Hij heeft nog een contract tot 2019, maar Everton wil dat uiteraard verlengen. Maar ze willen er blijkbaar geen transferbedrag inzetten en daar gaat het om", vertelt Degryse. "Ik denk dat hij op het einde van het seizoen weg wil en ik denk dat dat ook nodig is."

  "Ik heb al heel veel wedstrijden van Everton gezien en ze zullen niet meedoen voor prijzen. Lukaku moet naar een topclub om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Hij is er rijp voor na vier of vijf jaar in de Premier League."

  "Hij is onder Koeman ook nog sterker geworden met zijn lichaam. Hij heeft leren werken en vindt nu ook oplossingen als er weinig ruimte is. Als hij 20 goals maakt bij Everton dan kan hij bij een topclub, waar hij nog meer kansen krijgt, nog meer scoren."

  Naar welke club moet Lukaku dan trekken? "Ik denk dat hij stiekem toch nog droomt van Chelsea. Maar er hangt ook wel een prijskaartje aan hem, 80 miljoen wordt gezegd. Conte zou hem wel willen, maar dan moet Costa wel vertrekken."

  Bekijk het interview en het gesprek over Lukaku (vanaf 3'25")

  Video player inladen ...