• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte en Mourinho ruziën over Hazard: "Het was een tactiek om hem te schoppen"

  Conte en Mourinho kregen het aan de stok tijdens de wedstrijd.

  Chelsea plaatste zich ten koste van Manchester United voor de halve finales van de FA Cup. Ook het duel tussen de twee coaches kreeg veel aandacht. Mourinho werd uitgejouwd door de fans van zijn ex-club Chelsea. Conte haalde dan weer uit naar de tactiek van United om Eden Hazard uit de wedstrijd te schoppen.

  Mourinho: "Ik blijf de nummer 1 van Chelsea"

  José Mourinho en Antonio Conte leidden met hun gedrag langs de lijn af en toe de aandacht af van wat er op het veld gebeurde. Mourinho kreeg door de fans van zijn ex-club Chelsea heel wat verwijten naar het hoofd geslingerd. "Judas", klonk het vanop de tribunes.

  De Portugees, die als coach van Chelsea in het verleden zeven belangrijke prijzen pakte waaronder drie Premier League-titels, reageerde na de match koeltjes op de beledigingen. "Ze mogen mij noemen wat ze willen. Tot ze een trainer vinden die vier titels wint met Chelsea, zal Judas nummer een blijven."

  Mourinho was het ook niet eens met de tweede gele kaar voor Herrera. "De scheidsrechter mag thuis zijn eigen werk eens gaan analyseren. Die kaart heeft de wedstrijd helemaal veranderd. Voor we met een mannetje minder stonden, had ik het gevoel dat we deze partij zouden winnen."

  Conte: "Heb mijn emoties onder controle kunnen houden"

  Ook Conte kwam na de wedstrijd nog eens terug op de kaart die Herrera kreeg voor een trap aan Eden Hazard. De Chelsea-coach vond die uiteraard terecht. "De scheidsrechter moet spelers zoals Hazard beschermen."

  "Wij kwamen om te voetballen, maar dat was voor Hazard de eerste 25 minuten onmogelijk omdat hij voortdurend geschopt werd. Dat zou een tactiek geweest kunnen zijn van United."

  "Als je tegen iemand speelt met dat talent probeer je die speler te intimideren. Maar Hazard heeft een sterk karakter en laat zich niet van de wijs brengen. Dat heeft hij vandaag ook laten zien."

  Ook tijdens de match zorgde de trappen die Hazard incasseerde voor frustraties bij Conte. Hij stond zelfs neus aan neus met Mourinho. "Ik heb mijn emoties goed onder controle kunnen houden. Het belangrijkste is wat er op het veld gebeurd is, al de rest is maar circus."