• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Noorse ijshockeyploeg heeft 8 uur en 8 verlengingen nodig voor zege

  "Jaaaa, we kunnen naar huis!"

  Toeschouwers bij een ijshockeywedstrijd tussen 2 Noorse clubs kunnen niet zeggen dat ze geen waar voor hun geld gekregen hebben. Het duurde meer dan 8 uur voor er een winnaar was in het duel in de play-offs.

  Na de drie reguliere periodes stond het 1-1 tussen de Storhamar Dragons en de Sparta Warriors en dus kwamen er verlengingen aan te pas. Maar daarin bleek dat de teams echt wel aan elkaar gewaagd waren. Het duurde uiteindelijk tot de 8e verlenging voor Joakim Jensen het verlossende doelpunt maakte voor Storhamar.

  Dat was meer dan 8,5 uur na het begin van de wedstrijd en na 217 minuten en 14 seconden effectieve speeltijd. Het was op dat moment 2.30u 's nachts. Daarmee vestigen beide clubs een nieuw wereldrecord.

  Of de vreugde-uitbarsting van de fans in de zaal te maken had met de overwinning van hun ploeg, of met het feit dat ze eindelijk naar huis konden, laten we dan ook in het midden.

  Het winnende doelpunt: