• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Zou gelukkig zijn met zege voor Boonen in Roubaix"

  0 / 0
  Peter Sagan lijkt met twee ritzeges in Tirreno-Adriatico helemaal klaar voor het grote werk. "Ik wil de Ronde van Vlaanderen opnieuw winnen", vertelt de wereldkampioen aan Sporza. "Daarom rij ik die wedstrijd opnieuw, in dezelfde trui."

  Peter Sagan is prima op dreef de voorbije weken en rijgt de ereplaatsen aan elkaar. Na amper 15 koersdagen heeft hij 3 overwinningen op zak. Hij was ook 4 keer tweede en 1 keer derde. Op dit moment is de Slovaak aan de slag in Tirreno-Adriatico.

  "Het is een mooie race, maar ook lastig, met lange ritten", vertelt Sagan aan Sportweekend. "Maar dat is goed, want het is een ideale voorbereiding op de klassiekers."

  De eerste van die klassiekers staat zaterdag op het programma. Hoe moeilijk is het voor Sagan om Milaan-Sanremo te winnen?

  "Het is lastig voor iedereen, een erg vreemde koers. Ik ben ooit al dicht bij de zege geweest. Misschien gebeurt het wel in de toekomst."

  Als Van Avermaet zaterdag aanvalt op de Poggio, reageert de wereldkampioen dan? "Dat hangt van de situatie af. Alles is mogelijk."

  "Boonen is een grote kampioen voor mij"

  Na Milaan-Sanremo trekt Sagan weer naar Vlaanderen. "Natuurlijk wil ik graag de Ronde opnieuw winnen. Daarom rij ik hem ook opnieuw, in dezelfde trui", zegt hij met een grijns.

  De honger van Sagan mag dan wel groot zijn, toch gunt hij Boonen een vijfde kassei. "Ik zou zelfs gelukkig zijn met een nieuwe zege van hem", klinkt het. "Hij is een grote naam en een grote kampioen voor mij."

  Later op het jaar vindt Sagan in Bergen (Noorwegen) een WK-parcours op zijn maat. Acht hij zichzelf in staat om de eerste renner te worden die drie keer op rij wereldkampioen wordt? "Ik hou niet van die vraag, ik denk daar niet over na", is het antwoord.

  "Bus van Bora is eigenlijk die van Tinkoff met een ander jasje"

  Sagan staat bekend als de rockster van het peloton. Wat vindt hij daar zelf van? "Een rockster? We zijn gewone mensen, zoals iedereen. Maar het is wel leuk."

  Wie rockster zegt, zegt ook tourbus. Van Renaat Schotte kreeg Sagan de vraag wat hij van de bus van Bora-Hansgrohe vindt, in vergelijking met die van zijn ex-ploeg Tinkoff. Het verrassende antwoord: "Het is gewoon de bus van Tinkoff, met een ander jasje."