• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme baalt: "Spelers konden geschiedenis schrijven"

  Club Brugge sluit de reguliere competitie af op de 2e plaats.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Club Brugge leek voor het derde jaar op een rij de reguliere competitie af te sluiten als leider, maar een gelijkspel tegen Sint-Truiden gooide roet in het eten. "We reiken dikwijls oplossingen aan, maar op een bepaald moment moet je vaststellen dat je op de limiet bent om echt meer te ambiëren", is de analyse van Michel Preud'homme.

  "Geluk niet aan onze zijde"

  Club Brugge-coach Michel Preud'homme zag gisteren tegen STVV "te weinig tempo, beweging en snelheid" in de eerste helft. "Je kan altijd moeilijke momenten hebben en dan heb je het geluk wel of niet aan je zijde. Bij ons zat het tegen", zei Preud'homme na het 2-2-gelijkspel tegen STVV.

  Preud'homme alludeerde op de 0-1 van de bezoekers, een bal die al dan niet over de doellijn was. "Niemand kan zeggen of die bal over de lijn was. Maar dat neemt niet weg dat we te weinig getoond hebben in de eerste helft."

  "Na de rust hebben we een oplossing gevonden, maar de grootste teleurstelling is dat je uiteindelijk toch nog de overwinning verspeelt. Anders hadden we drie jaar op een rij de reguliere competitie afgesloten als leider."

  "Dat was vooraf ook mijn boodschap aan de spelers. Ze hadden geschiedenis kunnen schrijven. We hebben dan wel 56 matchen op een rij gescoord, maar dit gelijkspel had nooit mogen gebeuren."

  "Je kunt de elastiek rekken tot een bepaald punt..."

  "Ik wist dat Sint-Truiden altijd alles geeft en ik had vooraf gehamerd op sterk beginnen en power. We hebben dat in het begin geprobeerd, maar toch lukte het niet", ging Preud'homme verder.

  "We reiken dikwijls oplossingen aan, maar op een bepaald moment moet je vaststellen dat je op de limiet bent om echt meer te ambiëren. De elastiek kun je rekken tot een bepaald punt, maar niet verder, want anders breekt hij."

  "We vinden altijd oplossingen, dus we gaan die nu opnieuw proberen te vinden. We zullen de komende drie weken dan ook op alle aspecten keihard werken om klaar te zijn voor de play-offs.“

  🎬 Einde wedstrijd: Michel Preud'homme is woest

  Michel Preud'homme was gisteren allesbehalve tevreden met het gelijkspel. Na het fluitsignaal trapte hij hard op de bal.

  Video player inladen ...