• home
 • video
 • pas verschenen

  President Trump stuurt kalender van Play-off II in de war

  Nils Van Brantegem heeft enkele slapeloze nachten achter de rug.

  Een kalendermaker moet niet alleen met de wensen van de clubs, de lokale overheden en de koers rekening houden. Zelfs het bezoek van Donald Trump bezorgt Nils Van Brantegem kopzorgen. "Gelukkig worden de finale van Play-off II en de barrages nu maar in één match gespeeld. Anders sliep ik niet meer."

  "Het bezoek van president Trump aan België slorpt iedereen van de federale politie op. Hierdoor zal de finale van Play-off II niet op de geplande datum gespeeld kunnen worden", legt kalendermaker Nils Van Brantegem uit.

  "We moeten nu nog overleggen met de politie, de lokale overheden en de clubs om een nieuwe datum te zoeken. Zo snel mogelijk na het bezoek van Trump, maar het kan dus wel een paar dagen opschuiven."

  Nieuw sinds dit seizoen is dat zowel de finale van Play-off II als de daaropvolgende barrage voor het Europese ticket nog maar in één wedstrijd gespeeld zal worden.

  "Dat komt omdat er sinds dit seizoen ook 10 speeldagen zijn in Play-off II. Als je dan ook nog eens uit- en thuismatchen voor de finale én de barrages moet inpassen in de kalender, dan sliep ik niet meer."

  "Als Genk 1 keer meer had gescoord, zat het in de groep van Standard"

  Opvallend is dat Racing Genk in een poule is ingedeeld met Kortrijk, Moeskroen en Roeselare. Drie verre verplaatsingen dus voor de Limburgers. "Dat klopt, maar ik bepaal zelf die regels niet. Als Genk 1 goal meer had gescoord, was het in de groep van Standard beland."