• home
 • video
 • pas verschenen

  Mazzu weigert schorsingsvoorstel van 1 match na incidenten op Lokeren

  Mazzu plaatste zich met Charleroi voor Play-off I.

  Het bondsparket vraagt een schorsing van een speeldag en een boete van 400 euro voor Felice Mazzu. De trainer van Charleroi werd tijdens de wedstrijd tegen Lokeren naar de tribunes gestuurd en maakte het ook daar te bont.

  Voor Charleroi was de wedstrijd van zondag op het veld van Lokeren levensbelangrijk. Als de mannen van Mazzu een punt pakten, waren ze zeker van Play-off I. Charleroi slaagde in zijn opzet, maar dat ging niet zonder slag of stoot. 

  Toen Damien Marcq zijn tweede gele kaart kreeg, ging Mazzu door het lint. Hij schopte enkele waterflesjes omver en werd door scheidsrechter Alexandre Boucaut naar de tribunes gestuurd. Daar kon Mazzu het niet goed vinden met de stewards.

  Het bondsparket wil Mazzu daarvoor één week schorsen, waardoor hij de eerste match in POI zou missen, tegen Oostende. Maar Mazzu weigert dat schorsingsvoorstel. Morgen moet de Charleroi-trainer voor de Geschillencommissie voor het Profvoetbal van de KBVB verschijnen.

  Bekijk hier de woedende Mazzu: