• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert: "Geloof erin dat we het beste Club weer zullen zien in de play-offs"

  De 6 managers van de clubs uit Play-off I op een rijtje.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De 6 managers van de clubs uit Play-off I op een rijtje.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Bij de voorstelling van de kalender van Play-off I peilde sporza naar de ambities en verwachtingen van de managers van Club Brugge, Anderlecht en AA Gent. Allemaal maken ze zich sterk dat hun ploeg het beste voor het laatst heeft opgespaard.

  Vincent Mannaert had door de 1 op 6 het minste te lachen bij de voorstelling van de kalender. "Gezien onze thuisreputatie hadden we niet verwacht de eerste plaats nog kwijt te spelen. We gingen uit van een voorsprong van 1 punt op Anderlecht, nu is het 1 punt achterstand."

  "Dat valt te verklaren doordat een aantal spelers toe is aan rust en door de afwezigheid van spelers met een individuele actie als Izquierdo, Limbombe en Diaby. Er zijn ook enkele spelers gewoon niet in vorm."

  "Maar er is geen paniek. We hebben nu een korte stage in Spanje om de hoofden even vrij te maken. Ik geloof erin dat we in de play-offs weer het beste Club Brugge zullen zien."

  "We hebben genoeg kwaliteiten in de groep en hebben al getoond dat we er op de belangrijke momenten staan. We hebben ook een fantastische thuisreputatie. Nu is het de uitdaging om het ook buitenshuis te tonen."

  "Kunnen individueel verlies opvangen met het collectief"

  Heeft Club Brugge om zijn titel te verlengen niet de beste Izquierdo, Diaby en Refaelov nodig? "Zonder Izquierdo hebben we Anderlecht en Gent geklopt en zonder Refaelov wonnen we vorig seizoen in Gent en tegen Anderlecht in de kampioenenmatch."

  "Als er iets is wat deze ploeg kan dan is het individueel verlies opvangen door het collectief. We hebben voldoende weerbaarheid om hiermee om te gaan."

  Video player inladen ...

  Van Holsbeeck: "Club is al heel seizoen grote favoriet, wij niet"

  Iedereen verwacht dat de play-offs zullen uitdraaien op een ouderwetse tweestrijd wordt tussen Anderlecht en Club Brugge. "Club is al het hele jaar de grote favoriet, niet Anderlecht", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

  "Maar wij verschuilen ons nooit, ook niet achter een seizoen dat met vallen en opstaan is gegaan. We gaan vol voor de titel."

  "Iedereen kan van iedereen winnen in de play-offs. Vroeger keken we altijd op naar de Premier League, waar de nummer 1 van de nummer laatste kon verliezen. Maar in het buitenland beginnen ze onze competitie steeds meer au sérieux te nemen. Ik voel dat."

  Anderlecht heeft tijdens de play-offs mogelijk wel nog Europese afleiding. "Coach Weiler zegt dat we voldoende gewapend zijn om op twee fronten te strijden. We zullen geen excuses oproepen. We proberen België in Europa zo goed mogelijk te vertegenwoordigen."

  Video player inladen ...

  Louwagie: "Zullen competitieve ploeg hebben voor de play-offs"

  Michel Louwagie werd met AA Gent twee jaar geleden kampioen, maar nu raakte de club maar ternauwernood in Play-off I. "Als iedereen weer fit zal zijn, zullen we een competitieve ploeg hebben voor de play-offs. Een derde plaats is realistisch. Europees voetbal was altijd ons doel. De voorbije weken durfden we daar niet meer over te praten, maar nu kunnen we er weer vol voor gaan."

  AA Gent heeft het niet getroffen met de kalender. "We beginnen tegen Club Brugge en Anderlecht. We zullen meteen weten wat ons niveau is. Maar veel meer zinnige dingen kun je over die kalender niet zeggen."

  Video player inladen ...