• home
 • video
 • pas verschenen

  Judd Trump wint Players Championship snooker

  Judd Trump mocht de trofee in de lucht steken.

  De Engelsman Judd Trump, nummer 3 van de wereld, heeft zijn tweede rankingtoernooi van het seizoen gewonnen. Hij won in de finale van het Players Championship van Marco Fu, negende op de wereldranglijst, met 10-8. "Ik was niet fris genoeg", zei de Hongkonger.

  Voor Trump is het al de zevende rankingtitel uit zijn loopbaan. "In het begin van de wedstrijd vond ik mijn ritme niet", liet de Engelsman weten. "De twee honderdplus-breaks na de pauze hebben mij weer vertrouwen gegeven. Al bij al heb ik nog een goede finale gespeeld."

  De Hongkonger Marco Fu moest buigen. "Ik heb niet mijn beste snooker gespeeld in de finale. Nadat ik zaterdagavond een vrij lange halve finale gespeeld had, had ik te weinig rust om fris aan de tafel te staan. Ik kwam wel nog op een 5-2-voorsprong, maar voelde me mentaal niet fris", aldus Fu.