• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome steunt teambaas dan toch: "Zonder Brailsford is er geen Sky"

  Froome: "Ben Brailsford enorm dankbaar." (archief)

  Na een week radiostilte over de kwestie heeft Chris Froome dan toch zijn steun uitgesproken voor Brailsford. Die staat al een tijdje in het oog van de storm na onthullingen over medische attesten voor renners en een verdacht pakketje dat Wiggins kreeg.

  Team Sky ligt al een paar maanden onder vuur en vorige week citeerde Cyclingnews een anonieme renner die liet uitschijnen dat manager Dave Brailsford beter zou opstappen. Daarop reageerden de Sky-renners massaal op Twitter. "We staan 100 procent achter Dave", klonk het.

  Opvallend was toen dat Chris Froome zweeg over de kwestie. De drievoudige Tour-winnaar plaatste vakantiekiekjes op de sociale media, maar repte met geen woord over Brailsford.

  Nu heeft Froome dat toch gedaan. "Ik ben ontgoocheld in de manier waarop Sky in de media wordt voorgesteld", klinkt het in een mededeling. "Ik begrijp dat mensen teleurgesteld zijn in de manier waarop de zaken zijn aangepakt en dat moet beter in de toekomst."

  "Ik geloof in de mensen rond mij en in wat we doen. Dave Brailsford heeft een van de beste ploegen ter wereld uit de grond gestampt. Zonder hem is er geen Team Sky. Hij heeft me de voorbije 7 seizoenen gesteund en ik ben hem enorm dankbaar."

  "Ik weet dat het tijd zal vergen om het vertrouwen te herstellen, maar samen met iedereen bij Sky zal ik daar alles aan doen", besluit Froome.