• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-standard-coach Ron Jans stopt met coachen en gaat trainers opleiden

  Jans was in 2012 coach van Standard.

  Huidig PEC Zwolle-trainer Ron Jans stopt na dit seizoen als coach. Hij gaat trainers opleiden bij de Nederlandse voetbalbond. Jans wordt er hoofddocent voor de cursus Coach Betaald Voetbal. "Ik heb altijd gezegd open te staan voor de beleidsmatige kant van het voetbal", aldus de Nederlander.

  "Ik wil kijken hoe het is om een jaar lang niet als hoofdcoach actief te zijn en dingen te doen waar je normaal niet aan toekomt", zegt de 58-jarige Jans aan Studio Voetbal. 

  Jans zijn eerste taak wordt het selecteren van twaalf tot veertien cursisten voor de nieuwe opleiding. Daarna zal hij enkele cursisten persoonlijk begeleiden. Hij zal daarvoor bijgestaan worden door oud-trainer Leon Vlemmings. 

  De ex-trainer van Standard is sinds 2013 coach bij het Nederlandse PEC Zwolle. Die club staat op dit moment 13e in de Eredivisie.