• home
 • video
 • pas verschenen

  Atletico betaalt 30 miljoen euro voor nieuw stadion, waarin het volgend seizoen al speelt

  Carrasco speelt zijn thuismatchen volgend seizoen in Wanda Metropolitano.

  Yannick Carrasco speelt vanaf volgend seizoen niet langer in Vincente Calderon, maar in Wanda Metropolitano. Atletico kwam vandaag tot een akkoord om het stadion te kopen voor een bedrag van ruim 30 miljoen euro.

  De nieuwe voetbaltempel van Atletico biedt plaats aan 73.000 toeschouwers. Het stadion dankt zijn naam "Wanda Metropolitano" aan het Chinese conglomeraat Wanda, dat sinds januari 2015 voor 20 procent aandeelhouder is van Atletico. "Metropolitano" verwijst naar het stadion waarin Atletico tussen 1923 en 1966 speelde.

  Atletico speelde de laatste 50 jaar in het mythische Estadio Vicente Calderon, dat zal worden afgebroken nadat Atletico het stadion definitief verlaten heeft.