• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo-manager: "Ik vind de uitslagen van de laatste weken toch raar"

  Wijnants en Westerlo blijven met een kater achter.

  Westerlo is het kind van de rekening geworden: het verloor zelf van Racing Genk en zag hoe Moeskroen een broodnodige zege boekte in de degradatiestrijd. "Ik zit bijna 40 jaar bij deze club: het komt zeer hard aan als je zoiets dan nog moet meemaken", reageert manager Herman Wijnants bij Sporza.

  "Of ik hier voor gevreesd had? Ik had het totaal niet verwacht, want Kortrijk ging zijn best doen", alludeert Wijnants op Kortrijk-Moeskroen (0-2), het andere cruciale duel in de degradatiestrijd.

  "Vorige week hebben wij de kans gemist en hadden we tegenslag in de 92e minuut. Maar dat hoort bij het voetbal. Genk had een kans op Play-off I en het is normaal dat zij hun job doen."

  "Maar ik zie de laatste weken toch rare uitslagen. Ik zal geen insinuaties doen, maar Kortrijk verliest met 0-2 en Standard verloor vorige week ook al van Moeskroen. Dat zijn de wetten van het voetbal, zeker?"

  "Of ik een spion had in Kortrijk? Neen, dat hoeft niet, want met de moderne middelen kun je alles analyseren."

  "Ach, ik moet niet zeuren over wat er in Kortrijk en tegen Standard gebeurd is. Ik moet er mee leren leven, maar ik ga het toch even laten bezinken."

  "Volgend jaar kampioen proberen te spelen"

  "Ik ben bijna 40 jaar in deze club: dan komt het zeer hard aan als je dit nog moet meemaken", gaat Wijnants verder. "We moeten nu al onze moed bij elkaar rapen en volgend jaar kampioen proberen te spelen."

  "Of we daar de middelen voor hebben? Ik weet dat 1B een zeer moeilijke reeks is, want de kampioen na de reguliere compeitie is eigenlijk nog geen kampioen. Geef ons nog even de tijd om dit te laten bezinken."

  Waar is het volgens Wijnants foutgelopen? "We hebben tegenslag gehad bij de start en dan was er die miserie met Soudal (een overnamedeal sprong af, red). Ik weet niet of het gezever daarover een invloed op de spelers heeft gehad."