• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Heel ver in mijn achterhoofd is de titel nog een ambitie"

  Gent-voorzitter Ivan De Witte.

  AA Gent kon zich pas op de laatste speeldag in de top zes knokken. Toch denkt voorzitter Ivan De Witte dat in Play-off I nog heel veel mogelijk is. "Het eerste doel is nu een ticket voor Europa, maar je weet maar nooit."

  "Mijn gevoel? Iets tussen tevredenheid en opluchting", vertelde De Witte na de wedstrijd. "Ik was heel erg bezorgd dat we Play-off I niet zouden halen. Met deze ploeg moet je eigenlijk altijd top zes halen, dus dit had niet moeten gebeuren."

  "Als voorzitter ben je verplicht om aan alle scenario's te denken. Stel dat het mislukt, wat dan? Hoe gaan we dat aanpakken? Ik had al een heel plan in mijn hoofd voor het geval het toch Play-off II zou zijn."

  "Maar goed, het is nu niet zo. Ik ben heel blij. Het eerste halfuur was heel nerveus. Maar dat eerste doelpunt heeft ons verlost. En het doelpunt van Kubo was een wereldgoal. Zo zie je er niet veel."

  Met welke ambitie begint Gent nu aan Play-off I? "Het eerste doel is Europees voetbal halen, dus plaats drie of vier. Maar heel ver in mijn achterhoofd is de titel wel nog een ambitie. Het is niet zo'n grote kloof als je naar boven kijkt. You never know."

  "Als je als voorzitter van een club als Gent geen ambitie hebt, ben je niet goed bezig. Europees wordt het nu bijna onmogelijk, maar in de competitie zie ik in de verte toch nog een lichtje branden."

  Vanhaezebrouck: "50 punten, dat is toch niet zo slecht?"

  Ook bij Hein Vanhaezebrouck was de opluchting groot. "Play-off I missen, dat zou een drama zijn. Deze club is aan het groeien. Het is een overgangsjaar. Van de ploeg die vandaag op het veld stond, waren er maar vier die er vorig jaar ook bij waren."

  "Ik vind het dus niet zo slecht dat we 50 punten halen, Europees overwinteren en Tottenham uitschakelen. Ik vind dat men te vaak vergeet dat we al twee jaar lang het vuur aan de schenen hebben gelegd van de topploegen."

  "Ik vond ook dat mijn spelers meer respect verdienden na die wedstrijd tegen Genk. In de buitenlandse pers zag ik lof voor het Belgische voetbal, hier werd er gesproken over een afstraffing en een vernedering. Vandaag hebben de spelers schitterend gereageerd."

  "De ambitie voor Play-off I? Daar kan ik me nu nog niet over uitspreken. Ik wil alles rustig laten bezinken. We gaan een weekje op stage en dan zal ik een planning maken. Veel zal afhangen van welke spelers nog fit geraken voor de play-offs. We moeten sowieso gaan voor een Europees ticket."