• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Wil me nooit zomaar neerleggen bij een ereplaats"

  Contador moet het hoogste schavotje aan Henao laten.

  Parijs-Nice heeft een zinderende ontknoping gekregen met een secondenstrijd tussen Contador en Henao. "Ik ben trots dat ik een belangrijke rol gespeeld heb", reageert Contador. Een opgeluchte Henao is dan weer in zijn nopjes met de eindzege.

  Na de waaiers in de eerste rit leek Alberto Contador uitgeteld voor de eindzege, maar de Spanjaard legde zich daar niet bij neer en leek vandaag op weg naar de eindzege met een lange aanval. Uiteindelijk moest hij vrede nemen met de tweede plaats.

  "Ik kwam wat tekort, dat is jammer", reageert Contador vlak na de aankomst. "Ik heb van ver aangevallen, maar in de finale voelde ik dat die inspanning een beetje te lang was."

  "Al bij al ben ik tevreden, ik voel me erg goed. Het was een mooie wedstrijd en ik ben trots dat ik een belangrijke rol heb kunnen spelen."

  "Zo ben ik, ik wil altijd iets proberen. Ik kan geen vrede nemen met een ereplaats en rustig in het peloton meepeddelen."

  "Dus neem ik risico's op het vlakke, op de beklimmingen en in de afdalingen", besluit Contador.

  Henao: "Wist dat ik zou afzien"

  Sergio Henao stelde zijn eindzege dan wel veilig, maar de slotrit was geen zondagswandeling voor de Colombiaan. "Ik wist dat ik vandaag zou afzien", zegt hij. "Het heeft er tot de laatste meter om gespannen."

  "Parijs-Nice winnen, dat is ongelofelijk. Het is de grootste zege uit mijn carrière. Als je de tegenstand ziet, met Contador, kan ik niet anders dan trots zijn."

  "In de afdaling heb ik niet geteld. Ik dacht alleen maar dat ik zo snel mogelijk moest gaan om iets groots te realiseren, voor mezelf en voor het Colombiaanse wielrennen."