• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische junioren stunten op WK skiën met brons

  Het podium bij de teamcompetitie op het WK.

  De Belgische junioren hebben op het WK in Are (Zweden) verrassend de bronzen medaille weggekaapt in de teamcompetitie. Kim Vanreusel, Mathilde Nelles, Sam Maes en Tom Verbeke versloegen in de strijd voor het brons Duitsland op basis van een betere tijd.

  De Belgische junioren waren de underdog in de 1/8e finales tegen Slovenië en de kwartfinales tegen Finland, maar telkens konden de Belgische skiërs hun tegenstander verrassen.

  In de halve finale kwam België dicht bij een stunt tegen topland Oostenrijk. De Belgen wonnen 2 races en verloren 2 races, maar op basis van een betere tijd stootte Oostenrijk door.

  Toch kwam er een happy end aan het Belgische sprookje, want in de strijd voor het brons tegen Duitsland trok België aan het langste eind. Kim Vanreusel (19), Mathilde Nelles (19), Tom Verbeke (19) en Sam Maes (18) mochten glunderen op het podium.