• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans (19): "Mijn dochtertje brengt stabiliteit in mijn leven"

  Youri Tielemans na één van zijn treffers.

  Youri Tielemans sprak een dag na de 0-1 in Nicosia met de Belgische pers. Over de Europese droom, zijn eigen ontwikkeling en de geboorte van zijn eerste kindje vorig weekend.

  Anderlecht haalde donderdagavond een zakelijke 0-1 op het droge bij APOEL Nicosia. De kwartfinales in de Europa League wenken.

  "Voor onze kopjes heeft het deugd gedaan dat we gewonnen hebben. Het was fysiek een zeer zware wedstrijd. We hebben hard moeten werken, maar we hebben de klus geklaard", zegt Tielemans.

  "Of deze wedstrijd haar sporen zal nalaten? We hebben een vrij ruime kern, met spelers die misschien wat frisser zijn dan andere. Aan de trainer om te kiezen. Iedereen zal zijn kans krijgen, want we hebben nog een druk programma en willen zo ver mogelijk doorgaan in Europa."

  Tielemans speelde zich de afgelopen weken in de kijker met enkele prachtige atoomschoten. De belangstelling van buitenlandse clubs is daardoor weer wat toegenomen. 

  "Ik hecht daar geen belang aan. Ik wil zo goed mogelijk presteren, de rest laat ik over aan mijn makelaar. Ook met een transfersom ben ik niet bezig. Ik kijk alleen naar mijn prestaties en ontwikkeling. En ik ben blij met mijn rol in de ploeg. Die is belangrijker geworden."

  Staat Tielemans op het punt om na dit seizoen te vertrekken? "Daar ga ik geen antwoord op geven. Het enige dat ik zeg is dat ik zo hard mogelijk mijn best doe voor de club. Op het einde van het seizoen zal ik dan wel bekijken of ik al dan niet vertrek. De Champions League kan een rol spelen in mijn beslissing. Op dat toneel spelen is de droom van elke voetballer." 

  "Mijn dochter brengt stabiliteit in mijn leven"

  Vorig weekend miste de 19-jarige Tielemans de wedstrijd op KV Mechelen. Zijn vriendin beviel van een dochtertje, Melina. "Het was het mooiste moment van mijn leven: mijn eerste kindje. Dat is iets dat ik nooit zal vergeten. Het kindje is zondagochtend om 4u geboren. Het was een zware bevalling voor mijn vriendin. Ze heeft het prima gedaan."

  "Door mijn verplichtingen met Anderlecht en onze Europese trip heb ik nog niet veel tijd kunnen vrijmaken voor ons dochtertje, maar dat zal ik zeker goedmaken. Op Skype heb ik mijn kindje de voorbije dagen kunnen zien. Vader worden gaat natuurlijk veel dieper dan een voetbalwedstrijd. Of ik nog meer kinderen wil? Hahaha, dat zullen we nog wel zien."

  "Ik ben trots en heel blij. Mijn dochter brengt een bepaalde stabiliteit in mijn leven en ontwikkeling als voetballer. Natuurlijk brengt het ook verplichtingen met zich mee en is de opvoeding zwaar. Het zal aan mij zijn om te rusten wanneer ik moet rusten. Ik zal daar goed op letten en goeie afspraken over maken met mijn vriendin."