• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalwedstrijd tussen Noord-Korea en Maleisië is uitgesteld

  Het Noord-Koreaase elftal zou het deze maand opnemen tegen Maleisië.

  De spanningen tussen Noord-Korea en Maleisië lopen hoog op na de dood van Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Daarom wordt hun onderlinge kwalificatiewedstrijd voor het Aziatische kampioenschap voorlopig uitgesteld.

  Over 2 jaar wordt in de Verenigde Arabische Emiraten het Aziatische kampioenschap voetbal georganiseerd. Later deze maand staat er een kwalificatiewedstrijd op het programma tussen Noord-Korea en Maleisië, in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

  Maar door de huidige spanningen tussen beide landen wordt die ontmoeting op de lange baan geschoven. Dat heeft de Aziatische voetbalbond beslist.

  De Maleisische bond is tevreden met die beslissing. "Het is de gepaste maatregel om de veiligheid van de spelers en de staf te verzekeren", klinkt het.

  Vorige maand werd Kim Jong-nam, de halfbroer van Kim Jong-un, vermoord op de luchthaven van Kuala Lumpur. Volgens Maleisië zit het Noord-Koreaanse regime achter die moord, maar dat land reageerde furieus op die aantijgingen. Maleisiërs die in Noord-Korea verblijven, mogen momenteel het land niet uit en omgekeerd is de Noord-Koreaanse ambassade in Maleisië afgesloten met linten.