• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Play-off II is de kerker. Je ziet daar niemand"

  Hein Vanhaezebrouck: "Wij moeten, KV Mechelen mag."

  Video player inladen...
  0 / 0
  Zondag speelt AA Gent alles of niets voor Play-off I. "We zullen er 100 procent voor gaan", stelt coach Hein Vanhaezebrouck voor de cruciale wedstrijd tegen KV Mechelen. Met Play-off II houdt hij (nog) geen rekening.

  "Zou graag duimen voor KV Mechelen"

  KV Mechelen leeft op een wolk, AA Gent op een donkere wolk. Het team kreeg gisteren een 2-5 om de oren van RC Genk in Europa.

  "Dat wij de perceptie tegen hebben, is duidelijk", beaamt Hein Vanhaezebrouck.

  "KV Mechelen heeft indruk gemaakt met de overwinning van vorig weekend tegen Anderlecht (3-2, red). Iedereen duimt voor KV Mechelen."

  "Ik zou graag meeduimen. Ik vind KV Mechelen een fantastische club met schitterende supporters. Ze hadden al langer Play-off I moeten spelen."

  "Ze zullen wel begrijpen dat ik deze keer niet voor hen duim. Wij gaan zelf proberen om Play-off I te spelen. Als de resultaten meevallen, halen we het misschien allebei."

  "Moeten en mogen"

  "Er is een verschil tussen onze situatie en de situatie van Mechelen", gaat Hein Vanhaezebrouck voort. "Bij ons is het van moeten, KV Mechelen mag naar Play-off I."

  "We zitten nu in een situatie waar we moeten mee omgaan. We staan met onze rug tegen de muur. We hebben het al drie weken overleefd. Nu is er nog die ene wedstrijd."

  Bij winst is AA Gent zeker van Play-off I, maar een punt kan zondag ook volstaan. "Als je safe wil zitten, is winnen noodzakelijk", vindt de coach.

  "We moeten niet te veel denken aan de andere wedstrijden. Wij gaan voor winst.

  "Play-off II is de "dungeon""

  Met Play-off II houdt Hein Vanhaezebrouck (nog) geen rekening. "We denken positief. We gaan pushen om Play-off I te halen", klinkt het bij de ervaren trainer.

  "Als de realiteit zegt dat we Play-off II moeten spelen, zullen we dat doen. We kunnen niet anders. We gaan er alles aan doen om dat te vermijden. We hebben de kans en de mogelijkheden. We zullen er 100 procent voor gaan."

  Vanhaezebrouck heeft een specifieke term voor Play-off II. "De hel is het niet, wel de "dungeon". In Play-off II zit je in de kerker. Je zit helemaal beneden", lacht de coach van Gent. "Je ziet daar niemand. Het is een donker gat."

  Wanneer haalt AA Gent Play-off I?

  • Bij winst
  • Bij een gelijkspel: indien Genk niet wint én Charleroi verliest

  Wanneer haalt KV Mechelen Play-off I?

  • Bij winst
  • Bij een gelijkspel
  • Bij een nederlaag: indien Charleroi verliest én Genk bij een zege niet uitkomt op een beter doelsaldo.

  De top 6 speelt Play-off I.