• home
 • video
 • pas verschenen

  Stad Antwerpen wil de Bosuil en het Kiel vervangen door een nieuw stadion

  De Bosuil is niet meer in goede staat.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Antwerpen wil een nieuw voetbalstadion bouwen op de site Petroleum Zuid. Daar zouden zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk hun thuiswedstrijden in moeten spelen. Het stadsbestuur zal daarover gesprekken opstarten met beide voetbalclubs.

  Antwerp maakt dit weekend kans om te promoveren naar de hoogste voetbalklasse, Beerschot-Wilrijk kan dan weer stijgen naar 1B. Maar de stadions van beide clubs voldoen niet aan de eisen van het moderne voetbal.

  De stad Antwerpen wil nu graag één nieuw stadion bouwen. De locatie die de stad in gedachten heeft is de site Petroleum Zuid, gelegen aan de Schelde. Er is nu dus een politiek akkoord, maar de stad moet nog om de tafel zitten met de betrokken clubs.

  Beide teams zouden immers in hetzelfde stadion hun thuismatchen moeten spelen, maar de rivaliteit tussen Antwerp en Beerschot-Wilrijk is groot.

  Pas als de reactie van de clubs positief is, kan er duidelijkheid komen over de timing van het project. Er moet ook nog naar geld gezocht worden.

  Ook in het verleden werd er in Antwerpen al eens gedacht aan een nieuw stadion, maar dat liep toen telkens mis.