• home
 • video
 • pas verschenen

  Kane: "Ik scoor zo veel dankzij een nieuw dieet"

  "Ik ben wat slanker en sneller geworden."

  Harry Kane is de Speler van de Maand februari in de Premier League. Dat de Engelse spits van Tottenham zo goed bij schot is en zo kwiek dankt hij aan een nieuw voedingspatroon.

  Sinds het begin van dit jaar speelde Kane 12 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 14 doelpunten. Vorig seizoen scoorde hij 25 keer, nu zit hij aan 19 stuks.

  Kane is goed op weg om voor het tweede jaar op een rij topschutter van Engeland te worden, al kan bijvoorbeeld Romelu Lukaku (18 goals) nog stokken in de wielen steken.

  Hoe verklaart Kane zijn stijgende vormpeil sinds januari? "Door een dieet. Ik heb een nieuwe kok in de arm genomen die me helpt met mijn voeding. Ik ben er een beetje slanker en wat sneller door geworden, wat me blijkbaar geen windeieren legt op het veld."

  "Maar uiteindelijk kan ik alleen renderen dankzij mijn ploegmaats. Als je spelers als Eriksen en Alli achter je hebt staan, met daar ook nog eens heel goeie spelers achter, creëer je als ploeg zo veel kansen dat je die als spits maar moet afmaken."