• home
 • video
 • pas verschenen

  Infantino waarschuwt Trump: "Geen WK indien inreisverbod blijft"

  FIFA-voorzitter Infantino.

  De VS willen in 2026 het WK voetbal organiseren, maar het inreisverbod zou roet in het eten kunnen strooien. "Iedereen die zich kwalificeert voor een WK moet het organiserende land in kunnen", waarschuwde FIFA-voorzitter Gianni Infantino de Amerikaanse president Donald Trump.

  Vanaf 2026 wordt het WK met 48 landen gespeeld. Wie dat grote toernooi zal organiseren is nog niet duidelijk, maar de Verenigde Staten zouden alleszins kandidaat zijn. Maar het inreisverbod voor inwoners van zes islamitische landen schaadt de kandidatuur van de VS.

  "Iedereen die zich voor het toernooi kwalificeert, moet het land in kunnen", zei Infantino. "Dat geldt voor spelers, maar ook voor de supporters. Kan dat niet, dan kan in dat land geen WK gehouden worden."

  Eerder haalde ook UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin al uit naar het inreisverbod van de Amerikaanse president (zie Lees ook). In Los Angeles hopen ze in 2024 de Olympische Spelen te organiseren. De organisatoren haastten zich om te zeggen dat Trump daarvoor zijn richtlijnen zou aanpassen.