• home
 • video
 • pas verschenen

  Eerste (bronzen) medaille voor Van Snick in nieuwe gewichtsklasse

  Charline Van Snick.

  Het judoseizoen is goed begonnen voor Charline Van Snick. In haar eerste toernooi, het grandslamtoernooi in Bakoe (Azerbeidzjan), staat onze landgenote meteen op het podium.

  Van Snick (IJF-89) begon vandaag met een ippon-overwinning op de Israëlische Ariel Bezalel (IJF-72), maar moest een ronde later in de kwartfinales na een bestraffing buigen voor de Roemeense Alexandra Larisa-Florian (IJF-19).

  Van Snick werd in het hoog aangeschreven toernooi naar de herkansingen verwezen en klopte daar eerst de Poolse Karolina Pienkowska (IJF-20) met ippon en daarna in de kamp om het brons de Israëlische titelverdedigster Gili Cohen (IJF-7), met dezelfde score.

  Eerste eremetaal sinds overstap

  Deze bronzen plak is voor Van Snick het eerste eremetaal sinds haar overstap van de -48 naar de -52 kilogram. In 2015 had Van Snick zich in Bakoe nog tot Europees kampioene (-48) gekroond. Ditmaal was Bakoe haar eerste toernooi van het seizoen. Ze ontpopt zich meteen ook tot podiumkandidaat voor het EK eind april in Warschau.

  In december was Van Snick in haar allereerste toernooi bij de -52 vijfde geworden in Tokio, nadien miste ze door blessureleed de meetings in Sofia, Paris en Düsseldorf.

  Wat kan Nikiforov?

  Zondag komt er met Toma Nikiforov (IJF-5) nog een tweede landgenoot op de tatami in Bakoe. Hij treedt aan in de klasse onder 100 kilogram.

  Van Snick op Facebook: