• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp: "We bouwen op heilige grond van Bosuil aan toekomst van RAFC"

  De Bosuil vandaag.

  Het ziet er niet meteen naar uit dat Antwerp FC in de stadionplannen van de stad Antwerpen stapt. Bij Beerschot Wilrijk willen ze op hun beurt voorlopig niet reageren.

  Op zijn website heeft Antwerp gereageerd op de uitgelekte gesprekken (op politiek niveau) over een nieuwe voetbaltempel in de stad Antwerpen.

  "De club heeft een stappenplan klaar om Royal Antwerp FC een mooie en stabiele toekomst te bezorgen. Daarbij zal ook de infrastructuur uiteraard een rol spelen", klinkt het.

  "We zullen zeker ingaan op de uitnodiging van de stad. We zullen tijdens deze ontmoeting onze plannen in detail uit de doeken doen."

  "De plannen voor een vernieuwde Tribune 1 op de Bosuil zijn al klaar. Hiermee wil de club zo snel mogelijk aan de slag. Deze vernieuwde tribune zal voldoen aan de hoogste normen in het professionele voetbal. Alle voorzieningen zullen aanwezig zijn om hier een succesverhaal van te maken, een voetbalcentrum voor de stad dat dag in dag uit bruist."

  "We kiezen voor een gefaseerde en professionele aanpak, waarbij gewerkt wordt in de richting van een nieuw stadion."

  "De vernieuwde infrastructuur op de Bosuil zal in de toekomst ook een jeugdopleidingscentrum huisvesten met oefenterrreinen, waar de Antwerpse voetbaltalenten zich in de beste omstandigheden zullen ontwikkelen. Zo zal er tijdens de week ook veel voetbalambiance op de Bosuil zijn."

  "Zo bouwen we op de heilige grond van de Bosuil permanent aan de toekomst van Royal Antwerp FC."

  Beerschot Wilrijk: "We nemen geen standpunt in"

  Beerschot Wilrijk laat op zijn beurt niet in zijn kaarten kijken. "We vernemen vandaag via de media dat de stad Antwerpen overweegt om het "stadiondossier-Petroleum Zuid" weer vanonder het stof te halen, in een zoektocht naar een volwaardig voetbalstadion waar zowel KFCO Beerschot Wilrijk als Royal Antwerp FC terecht zouden kunnen", zegt de club van het Kiel.

  "We hebben hier vanuit "het Schoon Verdiep" nog geen enkele concrete informatie over gekregen. Wij wachten een eventuele uitnodiging van de stad Antwerpen af en nemen om evidente redenen in dit dossier vooralsnog geen standpunt in."