• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelersstaking afgelopen, de Argentijnse competitie hervat

  Boca Juniors staat aan de leiding.

  De staking van de voetballers in Argentinië, die al 4 maanden geen loon meer hadden gekregen, is achter de rug. De voorzitter van de Argentijnse bond meldt dat er een akkoord is over de achterstallige lonen.

  In Argentinië, op het zuidelijke halfrond, duurde het zomerreces dit jaar al langer dan normaal door onenigheid over de uitzendrechten. Toen dat probleem vorige week eindelijk van de baan leek, weigerden de spelers echter te spelen. Sommigen wachtten immers al 4 of 5 maanden op hun loon.

  De Argentijnse voetbalbond dreigde toen met boetes en puntenaftrek. Maar zover komt het dus niet. Er was 12 dagen geleden al een akkoord over de uitzendrechten en het geld dat toen gestort werd door de staat en een aantal bedrijven, is intussen op de rekeningen van de clubs en de spelers verschenen.

  De voorzitter van de spelersvakbond kondigde daarop aan dat de competitie vanavond hervat wordt.