• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "We hebben ons gewoon laten doen en waren PSG onwaardig"

  Meunier: "Waren niet het PSG van de voorbije weken."

  Terwijl in Barcelona het feest losbarstte, bleven de spelers van PSG verweesd achter. "De manier waarop we die goals slikken, is onaanvaardbaar", zegt verdediger Thomas Meunier. "We hebben een geweldige kans verprutst", reageert trainer Unai Emery.

  PSG had na de heenwedstrijd een geweldige uitgangspositie, maar in Camp Nou kregen Rode Duivel Thomas Meunier en zijn ploegmaats een ijskoude douche. "We hebben in de tweede helft gereageerd, omdat we toen eindelijk beseften dat we dat moesten doen", vertelt Meunier aan de Franse krant L'Equipe.

  "De manier waarop we die goals slikken, is onaanvaardbaar. Met een 5-1-nederlaag zouden we gekwalificeerd zijn, maar in de plaats daarvan slikken we een 6e doelpunt."

  "Zoiets is nog nooit eerder gebeurd. Maar als er één ploeg is die dat kan, is het Barcelona. Ze hebben ons meteen onder druk gezet met hun enthousiasme en we hebben het tij niet kunnen keren."

  "We waren nochtans goed voorbereid. Barcelona had niets te verliezen en heeft alles op alles gezet. Wij hebben ons gewoon laten doen, we waren PSG onwaardig. We waren niet het PSG van de voorbije weken", besluit Meunier.

  Emery: "Geweldige kans verprutst"

  "We hebben een geweldige kans verprutst", reageert PSG-trainer Unai Emery. "In de laatste minuten verloren we alles waarvoor we zo hard gewerkt hebben. Daar bestaat geen uitleg voor."

  "We hadden een kans om te groeien na onze goede heenwedstrijd en om vertrouwen op te bouwen, maar we hebben die kans niet gegrepen. Je leert van slechte ervaringen en dit is een heel slechte ervaring voor de spelers, voor mij en de staf."

  "In de eerste helft waren we onder de indruk van de omstandigheden. Dat veranderde in de tweede helft en de ploeg maakte een betere indruk, zelfs na die penalty waardoor ze op gelijke hoogte kwamen."

  "De beslissingen van de scheidsrechter waren in hun voordeel, maar op de belangrijke momenten hadden wij het veel beter moeten doen", besluit Emery.

  Thiago Silva: "Doet pijn bij iedereen"

  "Als aanvoerder ben ik heel trots op mijn ploegmaats", klinkt het bij Thiago Silva. "Jammer genoeg lukte het vandaag niet. We hebben niet kunnen doen wat we gepland hadden. Dat doet pijn. Maar grote spelers zetten zich daar snel overheen. We moeten blijven werken."

  "In de heenwedstrijd speelden we een heel sterke match, met ongeveer dezelfde ploeg. Vandaag misten we persoonlijkheid. We slaagden er niet in te voetballen. Dit is moeilijk, het doet pijn bij iedereen. Maar we mogen de moed niet laten zakken."