Ga naar de inhoud

Internationale tennisbond wil Daviscup-matchen over 3 in plaats van 5 sets

 do 9 maart 2017 18:11
Belgische vreugde in de Daviscup.
Vanaf volgend jaar worden wedstrijden in de Daviscup misschien over drie in plaats van vijf sets gespeeld. Het is één van de hervormingen die de wereldtennisbond ITF wil doorvoeren.

De topspelers van elk land laten de Daviscup (mannen) en de Fed Cup (vrouwen) de laatste jaren steeds vaker aan zich voorbijgaan om zich te focussen op individuele doelstellingen.

De ITF heeft de boodschap begrepen en hoopt de toppers opnieuw aan te trekken door de landencompetities minder belastend te maken.

Eén van de maatregelen die daar verandering in moeten brengen is het voorstel om Daviscup-wedstrijden volgens een best-of-three te spelen. Ook overweegt de ITF om de Daviscup-confrontaties over twee in plaats van drie dagen te laten plaatsvinden.

Het lijvige pakket aan hervormingen wordt begin augustus voorgelegd op de jaarlijkse vergadering van de ITF in Vietnam. Daar zullen alle nationale tennisfederaties stemmen over de voorgestelde veranderingen.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.