• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Verheyen: "Barcelona heeft niet eens goed gespeeld"

  Gert Verheyen: "Neymar heeft de wedstrijd beslist."

  Gert Verheyen was gisteren een van de vele getuigen van het mirakel dat zich in Camp Nou voltrok. "Je kunt je afvragen hoe zoiets gebeurt, maar het gebeurt gewoon in het voetbal", weet Verheyen.

  "Amper kansen buiten de goals"

  "Na zo'n wedstrijd kun je alle theorieën en analyses in de vuilbak gooien, want die slaan nergens meer op. Je zal nooit meer kunnen uitleggen hoe of waarom zoiets gebeurt. Daarvoor is het te straf", denkt Gert Verheyen.

  "Zelfs in de 85e minuut was er eigenlijk niemand in de ploeg, in het stadion of die naar de wedstrijd keek en die er nog in geloofde. Met uitzondering van Neymar misschien, die het dan ook besliste."

  "Na het tegendoelpunt van PSG leek het echt over. Dat Barcelona het dan toch nog voor mekaar kreeg, is onwaarschijnlijk."

  "Ik denk niet dat Barcelona nu ineens de favoriet is voor de eindzege in de Champions League. Maar ze hebben wel getoond dat ze nog altijd Barcelona blijven en dat er één ploeg is die dat soort dingen voor mekaar krijgt en dat zij dat zijn."

  "En eigenlijk heeft Barça niet eens goed gespeeld. Je zou denken dat je fantastisch moet voetballen om met 6-1 te winnen, maar dat was eigenlijk niet het geval. Buiten die goals hebben ze nauwelijks kansen gehad. Ze hebben zes keer gescoord zonder een karrenvracht aan kansen en zonder echt goed te spelen."

  "PSG heeft niet gevoetbald"

  "Wat gebeurd is, is voor PSG verschrikkelijk. Al die spelers denken nu hoe dit is kunnen gebeuren, maar dat gebeurt gewoon in het voetbal", zegt Gert Verheyen.

  "PSG heeft niet gevoetbald. Ze hebben gewoon verdedigd en gehoopt dat ze er geen vier of vijf zouden binnenkrijgen. Ze vergaten te voetballen."

  "Die eerste twee goals waren voorbeelden van paniekerig voetbal in de eigen zestien. PSG had geen rust in zijn spel. Dat leek wel even het geval na de goal van Cavani, maar na de 4-1 van Neymar zag je toch weer een soort paniek bij PSG."

  "Eigenlijk kun je van geen enkele PSG-speler een zinnige analyse maken. Ze hebben gewoon allemaal verdedigd en daar blijft het bij."

  "Die penaltyfout op Suarez? Dat was geen strafschop. Dat heeft Suarez gewoon uitgelokt. En dat maakt het extra pijnlijk voor PSG."