• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent-Wevelgem eert Antoine Demoitié: geen rugnummer 192

  Demoitié overleed vorig jaar na een ongeval.

  De organisatie van Gent-Wevelgem heeft een voorlopige deelnemerlijst gepubliceerd. Daarop ontbreekt rugnummer 192. Dat was het nummer van Antoine Demoitié, die vorig jaar overleed na een val in die wedstrijd.

  Gent-Wevelgem 2016: Tijdens de wedstrijd komt de 25-jarige Antoine Demoitié ten val. Hij wordt daarop aangereden door een motor. De renner van Wanty-Groupe Gobert wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overlijdt daar 's nachts.

  De organisatie van Gent-Wevelgem heeft nu bekendgemaakt dat er dit jaar geen rugnummer 192 zal rondrijden. Een eerbetoon aan Demoitié, die vorig jaar dat nummer droeg. Aan kilometerpaal 192 zou bovendien een boog geplaatst worden.

  Net als vorig jaar is de reeks rugnummers van 191 tot en met 199 overigens bestemd voor Wanty-Groupe Gobert, de ploeg van Demoitié.

  Gent-Wevelgem is Demoitié nog niet vergeten