• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ze zouden de wildcard van Sjarapova beter aan een Duitse geven"

  Niet iedereen zit te wachten op de comeback van Sjarapova.

  Op 26 april loopt de dopingschorsing van Maria Sjarapova ten einde. De Russin krijgt een wildcard voor Stuttgart, tot ongenoegen van de Duitse nummer 2 van de wereld Kerber.

  Sjarapova ziet eind volgende maand een schorsing van 15 maanden aflopen. De Russin beschikt niet meer over een WTA-klassement en moet dus rekenen op uitnodigingen om in een deftig toernooi aan de slag te kunnen.

  Een paar van die wildcards heeft ze al op zak. Zo mag Sjarapova deelnemen aan Stuttgart, Madrid (7 mei) en Rome (15 mei). Niet al haar collega's verklaren zich daar akkoord mee. Zo heeft Angelique Kerber (WTA-2) felle kritiek geuit op de uitnodigingen.

  "Ik vind dit een eigenaardige situatie. Haar schorsing zal op een woensdag aflopen en enkele uren later zal ze al op de baan staan. Ik vind dat bizar. Bovendien: Stuttgart is een Duits toernooi, ik vind dat de wildcards naar Duitse meisjes moeten gaan", zegt Kerber.

  Jo-Wilfried Tsonga staat Sjarapova ook niet met open armen op te wachten. "Ik zou dit niet doen. Het is alsof je een kind dat iets stouts gedaan heeft een snoepje geeft. Dit is een verkeerde boodschap", zegt de Fransman.

  "Ook zonder wildcards zou ze terugkeren"

  Simona Halep is pro-Sjarapova. "Ze is de nummer 1 van de wereld geweest en heeft grandslamtoernooien gewonnen. Haar terugkeer is goed voor het tennis. Ze is belangrijk voor onze sport en ook zonder wildcards zou Sjarapova snel terugkeren aan de top", zegt de Roemeense.