• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Iedereen is gefrustreerd door motorproblemen"

  Vandoorne maakt zich klaar voor zijn eerste F1-seizoen.

  Stoffel Vandoorne kon gisteren 80 rondjes rijden in zijn McLaren op het circuit in Barcelona, maar zijn motor liet hem halfweg toch weer maar eens in de steek. "Ideaal is deze voorbereiding niet", vertelde onze landgenoot.

  Het Formule 1-seizoen staat voor de deur, maar de auto van Stoffel Vandoorne lijkt nog niet klaar voor de strijd. Gisteren moest McLaren opnieuw de motor vervangen tijdens de testsessie van onze landgenoot. 

  "Het was een dag met wisselend succes. Het is natuurlijk frustrerend voor iedereen dat we opnieuw problemen hadden met de motor. Maar het team is daar heel goed mee omgegaan en ik heb uiteindelijk nog heel wat rondjes kunnen rijden."

  "Natuurlijk is deze voorbereiding niet ideaal. Ik miste al veel tijd op het circuit, maar ondertussen ben ik toch al wat meer te weten gekomen over de auto."

  Teambaas Bouiller: "Kunnen Stoffel niet middelen geven om voor winst te strijden"

  Teambaas Eric Bouiller probeerde op de persconferentie positief te blijven. "Er is nog geen reden tot paniek. We werken nauw samen met Honda om te onderzoeken wat er mis is met de motor. We vertrouwen en steunen hen."

  Maar hij kon zijn teleurstelling toch niet helemaal verstoppen. "We rijden hier 15 kilometer per uur trager dan de rest. Stoffel is gefrustreerd omdat we hem niet de middelen kunnen geven om vooraan mee te strijden. Iedereen is gefrustreerd. De druk is enorm."

  "In het tweede deel van deze week zullen we met een ander type motor starten. Hopelijk zijn de problemen dan van de baan."