• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Weiler heeft van non-believers believers gemaakt"

  Van Holsbeeck is tevreden over het werk van Weiler.

  René Weiler verlengde vorige week zijn contract bij Anderlecht tot 2019. Manager Herman Van Holsbeeck is tevreden met de contractverlenging van zijn trainer. "Een snelle verlenging heeft één voordeel: duidelijkheid", klinkt het vanuit Cyprus, waar Anderlecht morgen APOEL bekampt in de Europa League.

  "Weiler heeft van Anderlecht een groep gemaakt"

  "Na al die jaren weet ik hoe het gespeeld kan worden", zegt Van Holsbeeck. "Stel dat we slecht aan de play-offs beginnen, worden we misschien meteen afgemaakt. We hebben als bestuur besloten om door te gaan met Weiler."

  "We zijn tevreden over zijn werk en willen duidelijkheid naar de spelers en buitenwereld toe. We willen verder met René Weiler als trainer. Een vroege contractverlenging heeft één voordeel: duidelijkheid."

  "Ik denk dat Weiler in de loop van het seizoen van de non-believers believers heeft gemaakt. Hij heeft twee grote kwaliteiten. Hij heeft van Anderlecht een echte groep gemaakt. Dat was in deze club geen evidentie de laatste jaren."

  "Ook de spelers heeft hij beter gemaakt. Ik weet dat de waarde van een aantal spelers ondertussen flink is verhoogd. Dat is ook dankzij de trainer."

  "Weiler is mee geëvolueerd met Anderlecht"

  Is de contractverlenging ook een persoonlijke overwinning voor Van Holsbeeck? "We hebben als bestuur een beslissing genomen door voor Weiler te kiezen. Op een bepaald moment hebben we Weiler een kans gegeven om zijn ding te doen."

  "We wisten ook wel dat het niet perfect zou lopen op drie maanden tijd. Er vertrokken 13 spelers en 9 spelers kwamen erbij. We zijn Weiler altijd blijven steunen en hij is ook mee geëvolueerd met Anderlecht. Hij heeft alles vlug opgepikt en het is mede dankzij hem dat we vandaag staan waar we staan."

  Niet alle supporters zijn even tevreden over de contractverlenging. "Dat is eigen aan deze club", reageert Van Holsbeeck. "Het houdt ons als bestuur scherp. We moeten die kritiek accepteren en zorgen dat we elke wedstrijd winnen en onze doelstellingen behalen."

  Anderlecht is al aangekomen in Cyprus voor het EL-duel tegen APOEL: