• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Het blauw? Als ik morgen win, pak ik dat sowieso"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Greg Van Avermaet eindigde Tirreno-Adriatico vorig jaar in het blauw en had vandaag ook al meteen weer die trui kunnen aantrekken. "Maar Caruso verdient de leiderstrui", is hij grootmoedig na de zege in de ploegentijdrit.

  Bij het tussenpunt lag BMC nog 10 seconden achter op Quick-Step, maar uiteindelijk won het nog ruim. "Lagen we 10 seconden achter? In de oortjes zeiden ze altijd dat we gelijk lagen met Quick-Step", is Van Avermaet verrast.

  "Dat is misschien maar best zo, want anders rijden we elkaar kapot omdat we willen versnellen. Nu hadden we op het einde nog wat overschot en dan maak je het grootste verschil."

  Dat Van Avermaet de blauwe trui gunde aan ploegmaat Caruso wil hij niet horen. "Ik had sowieso niet de intentie die trui te pakken. Dit is een prestatie van de ganse ploeg en ik wil mijn rol daarin niet overdrijven."

  "Er zijn veel grotere specialisten. Küng en Dennis waren het sterkst. Ik was maar één van de acht. Ik vind dan ook dat Caruso het verdient om in die leiderstrui te rijden."

  "Ik verwacht veel van morgen"

  Morgen kan Van Avermaet de trui al weer overnemen van zijn ploegmaat, net als vorig jaar. "Maar op het profiel ziet het er wel een lastige rit uit. Als ik win, kom ik sowieso in het blauw. Voor het tweede jaar op een rij dan al. Ik hoop op een goeie dag. Gezien mijn conditie verwacht ik er veel van."