• home
 • video
 • pas verschenen

  Tommeke, wat doe je nu? Cocaïne, haat-liefde en boerenjaar 2012

  In 2012 wint Tom Boonen Parijs-Roubaix na een solo van meer dan 50 km.

  Video player inladen...
  0 / 0

  In 2012 wint Tom Boonen Parijs-Roubaix na een solo van meer dan 50 km.

  Video player inladen...
  In de podcast "Tommeke, wat doe je nu?" overloopt Christophe Vandegoor de carrière en het leven van Tom Boonen. In deel 3 blikt onze commentator terug op de woelige seizoenen 2009, 2010 en 2011. In 2012 knoopt Boonen weer aan met de successen van weleer.

  Cocaïne, blessures en haat-liefde met Tour

  In 2009 schrijft Tom Boonen voor de derde keer Parijs-Roubaix op zijn naam. Daarna slaat de stemming snel om. Na de voorjaarsklassiekers is het tijd voor decompressie. Bij een avondje stappen hoort ook een lijn cocaïne.

  Boonen moet door het stof. "Maanden leef ik als een pater. Als ik dan een keer uitga, ben ik blijkbaar een ander mens. Dan vervagen mijn grenzen", reageert de aangeslagen wielerheld.

  Quick-Step laat Boonen niet vallen. De renner kruipt snel weer op zijn fiets. In 2010 moet Boonen opboksen tegen een ontketende Fabian Cancellara. "Spartacus" rijdt iedereen op minuten in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

  Het wordt een jaar om snel te vergeten. Door valpartijen in Californië en Zwitserland krijgt Boonen last van een knieblessure. Zo erg zelfs dat hij de Tour en het WK in Australië mist.

  In 2011 haalt Boonen de Tour wel, maar hij valt en geeft op. De liefde met Frankrijk is over. "De helft van de renners is hier niet graag", geeft hij mee.

  🎬 De biecht van Tom Boonen

  Tom Boonen doet in 2009 zijn verhaal aan onze reporter.

  Video player inladen...

  Het boerenjaar 2012

  In 2012 is Tom Boonen helemaal terug. In de Heilige Week wint hij voor de 5e keer Harelbeke, voor de 3e keer Gent-Wevelgem en voor de 3e keer de Ronde van Vlaanderen.

  Boonen zet de kers op de taart met een groots nummer in Parijs-Roubaix. Op meer dan 50 kilometer van de velodroom laat hij zijn ploegmaat en medevluchter Niki Terpstra achter. Boonen wint Parijs-Roubaix voor de 4e keer in zijn carrière na een prachtige solo.

  Als toetje verovert hij in zijn achtertuin de nationale driekleur. Boonen wint het Belgisch kampioenschap in Geel.

  🎬 Tom Boonen wint Parijs-Roubaix na solo van meer dan 50 km

  In 2012 boekt Tom Boonen zijn vierde en voorlopig voorlaatste zege in Parijs-Roubaix.

  Alle podcasts van Radio 1