• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuivenberg: "Ik kreeg uitzonderlijk veel verantwoordelijkheid van Van Gaal"

  Van Gaal en Stuivenberg werkten twee jaar samen bij Manchester United.

  Genk-coach Albert Stuivenberg was van 2014 tot 2016 de assistent van Louis van Gaal bij Manchester United. Eerder werkten ze al samen bij de Nederlandse nationale ploeg. "De rol die ik van hem kreeg was uniek", zegt Stuivenberg.

  Louis van Gaal wordt gezien als een controlefreak die alles zelf wil regelen. Stuivenberg weerlegt dat in een interview met The Daily Mirror: "De rol die Louis me gaf was uniek. Het was uitzonderlijk dat ik zo veel verantwoordelijkheid kreeg. Hij gaf me zijn volledige vertrouwen", aldus de Genk-coach.

  "Bij Manchester United deed ik alle trainingen voor de wedstrijden. Ik had volledige controle", laat Stuivenberg weten. "Ook deed ik de teampraatjes voor en na de match, zowel in groep als individueel."

  Stuivenberg heeft veel lof voor Van Gaal

  De Nederlanders hebben veel respect voor elkaar: "Waarom ik Van Gaal zo goed vind? Hij is een man die ziet of je kwaliteit hebt of niet."

  "We werkten goed samen bij de Nederlandse nationale ploeg, waarna hij me meenam naar United. Dat zie ik als een groot compliment, omdat Van Gaal toch iemand was die zijn stempel gedrukt heeft op het internationale voetbal", besluit Stuivenberg.