• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelers Chapecoense wijzen naar de hemel

  Chapecoense brengt een eerbetoon aan de overleden spelers.

  Het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense heeft zijn eerste internationale wedstrijd afgewerkt sinds de vliegtuigcrash in november. In de Copa Libertadores won het met 1-2 op bezoek bij het Venezolaanse club Zulia.

  Chapecoense trad voor het eerst aan in het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Dankzij doelpunten van Reinaldo en Luiz Antonio trok de Braziliaanse club aan het langste eind. Zulia scoorde tegen in de slotfase.

  De 36.000 aanwezige supporters brachten op het einde van wedstrijd hulde aan het winnende team. 

  19 voetballers kwamen om

  Op 28 november crashte een vliegtuig met de selectie van Chapecoense. Bij de ramp nabij de Colombiaanse stad Medellin kwamen 71 mensen om het leven, onder wie 19 voetballers en de coach van Chapecoense. Slechts 6 personen overleefden de crash.

  Chapecoense was onderweg naar Colombia voor de finale van de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League.