• home
 • video
 • pas verschenen

  Pechdag voor Sky in Tirreno: "Gebroken voorwiel bij drie renners"

  Een dag om snel te vergeten voor Team Sky.

  De ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico is voor Team Sky uitgedraaid op een ware nachtmerrie. "Wat fout kon gaan, ging ook fout", zegt kopman Geraint Thomas, die met zijn maats 1'42" moest prijsgeven op dagwinnaar BMC.

  De beelden van de spectaculaire valpartij van Gianni Moscon gingen de wereld rond (zie "Lees ook"), maar er was nog meer pech voor Sky. Ook Mikel Landa en Diego Rosa kregen af te rekenen met materiaalpech.

  "Het kon niet veel slechter: het voorwiel van drie ploegmaats brak tijdens de ploegentijdrit", schreef kopman Geraint Thomas op Twitter.

  Op de ploegsite gaf hij nog wat meer uitleg. "Het was ongelofelijk. Wat fout kon gaan, ging ook fout."

  "We voelden ons goed en wilden versnellen, maar toen viel Moscon. Kirijenka moest uitwijken, maar kwam niet ten val."

  "Maar daarna gebeurde het opnieuw: we bleven met z'n vieren over. We moesten wachten en dat leek wel eeuwig te duren. We zaten zelfs enkele kilometers te "freewheelen"."

  "Klassement ligt nu buiten ons bereik"

  Sky had met Thomas, Landa en Kwiatkowski enkele stevige kopmannen voor het klassement, maar met een achterstand van 1'42" mag het die plannen wellicht al opbergen.

  "Zulke koersen win je met seconden. Er zijn nog veel ritten en ik denk dat we voor bijna elke dag een potentiële ritwinnaar hebben. We zullen proberen en zullen agressief zijn, maar ik denk dat het klassement buiten ons bereik ligt", besluit Thomas.

  Een dagje afzien voor Team Sky

  Frustraties bij Geraint Thomas op Twitter