• home
 • video
 • pas verschenen

  Luis Enrique: "We stoten door en dat zullen andere ploegen niet fijn vinden"

  Dolle vreugde bij Barcelona.

  Luis Enrique heeft het geflikt: de Barcelona-coach heeft met zijn spelersgroep een 4-0-pandoering uit de heenmatch ongedaan gemaakt. "Ik wil deze overwinning opdragen aan de mensen die na de heenwedstrijd zijn blijven geloven in onze kansen."

  Het voetbal van Barcelona was lang niet sprankelend, maar na de onwaarschijnlijke slotfase was coach Luis Enrique uiteraard lovend over zijn spelers.

  "Mijn spelers waren buitengewoon. We hebben indrukwekkend verdedigd en we hebben risico's genomen. Maar dat heeft ook geloond. Zo'n einde maak je niet vaak mee in het voetbal."

  "Deze keer kunnen wij glimlachen. Als trainer is dat fijn om mee te maken, zeker na wat er enkele weken geleden is gebeurd en na de gevolgen die die nederlaag met zich hebben meegebracht."

  Waar lag de sleutel van de stunt? "Na de 3-1 leek alles verloren, maar de spelers bleven aandringen. En onze fans waren geweldig."

  "We stoten door en dat zullen sommige ploegen niet fijn vinden. Als je bij de favorieten gerekend wordt, dan hoopt iedereen dat je uitgeschakeld wordt."

  Neymar: "Beste wedstrijd uit mijn carrière"

  Sergi Roberto was de held van Barcelona met het doelpunt van de kwalificatie. "We waren enkele weken geleden met veel woede uit Parijs vertrokken. Wat vanavond gebeurd is, is dan ook onwaarschijnlijk."

  "We waren er klaar voor. En met dit publiek hadden we tien extra spelers op het veld. We mogen nu feesten en daarna denken we aan onze volgende competitiematch."

  "Dit was de beste wedstrijd uit mijn carrière", vulde Neymar aan. "Ik besef dat we geschiedenis hebben geschreven. Deze ploeg kan dat. De kwalificatie leek weg, waardoor we zonder druk hebben gespeeld. Dat heeft op het mentale front het verschil gemaakt."