• home
 • video
 • pas verschenen

  Kopecky: "Als je Jolien brons ziet halen in Rio, begint het te kriebelen"

  Twee weken geleden won Lotte Kopecky het omnium op de WB in Cali, een paar dagen later reed ze met de toppers de Omloop voor vrouwen. "Ik zou niet de renster zijn die ik nu was als ik ook niet op de piste zou rijden."

  Lotte Kopecky is nog maar 21 jaar, maar ze lijkt dit jaar weer wat dichter bij de wereldtop aan te sluiten, zowel op de piste als op de weg. Terwijl haar grote voorbeeld Jolien D'hoore de piste stilaan heeft afgezworen, blijft Kopecky de twee disciplines combineren.

  "Ik zou niet de renster zijn die ik nu ben als ik niet ook op de piste zou rijden", zegt Kopecky. "Jolien en ik zijn het goeie voorbeeld dat je de twee kunt combineren. We dragen met ons tweetjes het Belgische vrouwenwielrennen en we komen allebei van de piste."

  De Spelen van Tokio zijn het grote doel van Kopecky. "Als je Jolien brons ziet halen in Rio, dan begint het wel te kriebelen. Als ik er alles aan doe, moet ik een mooie prestatie kunnen neerzetten."

  "Het is in ieder geval in mijn voordeel dat het omnium is hervormd sinds dit jaar. We rijden nu 4 onderdelen op 1 dag (scratch, afvalling, temporace en puntenrace). Specifieke onderdelen als de baanronde en de achtervolging zijn weggevallen. Dat maakt het nog makkelijker om te combineren met de weg."

  Sterke en zwakke punten van Kopecky

  Sterke punten: "Ik ben een hardrijdster met een sterke eindsprint. Dat laatste is belangrijk, want nu hoef ik niet meer alleen weg te rijden om toch te kunnen winnen."

  Minder sterk punten: "Ik moet nog werken aan mijn tactiek, zowel op de piste als op de weg. Ik mis ook nog wat ervaring."