• home
 • video
 • pas verschenen

  Franky Van der Elst over Napoli-Real: "Dries Mertens was top"

  Franky Van der Elst zat gisteravond in het stadion voor het Champions League-duel tussen Napoli en Real Madrid. Hij zag een fantastische eerste helft, een onhoudbare Ramos en gevaarlijke Dries Mertens.

  "Fantastisch doelpunt"

  "De eerste helft van Napoli was zo goed omdat ze altijd een mannetje meer hadden op het middenveld. Ze hadden veel kansen en het doelpunt van Mertens was fantastisch mooi gespeeld en prachtig overhoeks binnengetrapt."

  "Real Madrid zette daar heel weinig tegenover. Het voetbal zag er niet uit. Real werd constant onder druk gezet, ze konden niet uitvoetballen. Met die zeldzame lange ballen konden ze voorin ook niks doen. In zijn geheel was het een stuk te weinig van Real Madrid."

  "Duel aangaan met Ramos"

  "Als je in zone verdedigt op Sergio Ramos is hij moeilijk af te stoppen. Je moet hem eigenlijk individueel dekken en verhinderen dat hij kan inlopen. Als je met hem het duel moet aangaan, ben je negen van de tien keer gezien."

  "Als Ramos kan koppen, is het ook bijna altijd tussen de palen. Hij kopt altijd vol op de bal en dan gaat die haast altijd binnen. Het is jammer dat Napoli zo een goeie tweede helft ontnomen is."

  "Op basis van de eerste helft verdienden ze zeker om langer in de wedstrijd te zitten. 1-3 is overdreven. Napoli had minstens een gelijkspel of een kleine zege verdiend. En met wat meeval zelfs de kwalificatie, maar daarover heeft Ramos dus anders beslist."

  "Mertens was top"

  "Dries Mertens was top. Als diepe spits was hij constant gevaarlijk. Hij haakte goed af, ging goed diep, bracht variatie in zijn spel en was gevaarlijk aan de bal. En dan scoorde hij nog mooi ook."

  "Ook na de invalbeurt van Milik bleef hij vanaf links goed en gevaarlijk. Op het einde zag je wel de ontgoocheling in zijn spel, maar hij heeft een goeie prestatie geleverd."