• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gefrustreerde" Alonso: "Iedereen is klaar om te winnen, behalve Honda"

  Alonso kwam vandaag niet in het stuk voor.

  De voorbereiding op het Formule 1-seizoen verloopt bij McLaren niet van een leien dakje. Het team van Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso kampt met motorproblemen. "We zijn nog niet klaar om mee te doen aan een GP", wond Alonso er geen doekjes om.

  12e tijd voor Alonso na 46 rondjes

  Stoffel Vandoorne kende gisteren geen rimpelloze testdag in Barcelona, Fernando Alonso beleefde vandaag een al even grote baaldag.

  De Spaanse ex-wereldkampioen kon slechts 46 rondjes afleggen in zijn McLaren. Ter vergelijking: de Red Bull van Max Verstappen was goed voor 102 rondjes.

  Met 1'23"041 zette Alonso ook slechts de 12e tijd van 14 rijders neer. Valtteri Bottas was in zijn Mercedes met 1'19"310 de snelste op dag 2.

  "Gefrustreerd en ontgoocheld"

  "Alles en iedereen in het team is klaar om te winnen, behalve Honda", vertelde Alonso aan Spaanse en Italiaanse media. Bij Sky Sports ging hij nog een stapje verder.

  "Het is lastig, zeer lastig. We moeten nu verbeteren als we klaar willen zijn in Australië." De eerste GP van het seizoen staat op 26 maart op het programma.

  "We zijn nog niet volledig klaar voor een Grote Prijs. We kunnen niet zeggen dat we tevreden zijn. We zijn gefrustreerd en ontgoocheld."

  "Ik rijd echt goed. Ik heb gewoon een motor nodig die op de rechte stukken zo snel kan gaan als die van de andere teams."

  Alonso in actie tijdens de testdagen in Barcelona